Музички времеплов


 • 2001 - Пар сандали на Elton John стануваат најскапите обувки во историјата, откако на добротворна аукција достигнуваат цена од 20.000 фунти.
 • 1999 - East 17 се отпуштени од издавачката компанија откако последниот албум им се продал во помалку од 20.000 копии.
 • 1976 - Роден е раперот Curtis Jackson, попознат како 50 Cent. PIMP
 • 1971 - Умира пејачот и трубач Louis Armstrong. We Have All The Time In The World
 • 1957 - За првпат се среќаваат John Lennon и Paul McCartney. Lennon бил импресиониран од тоа како McCartney може да наштима гитара и од знаењето рокенрол стихови.
 • 1925 - Роден пејачот и гитарист, прва рокенрол ѕвезда William John Clifton Haley, попознат како Bill Haley. Rock Around The Clock
 • 1917 - Роден е актерот и пејач Dean Martin (1956 UK & US No.1 'Memories Are Made Of This' и уште над 15 други британски топ 40 хитови).
Музички времеплов
 • 1925 - Роден пејачот и гитарист, прва рокенрол ѕвезда William John Clifton Haley, попознат како Bill Haley. Rock Around The Clock
 • 1957 - За првпат се среќаваат John Lennon и Paul McCartney. Lennon бил импресиониран од тоа како McCartney може да наштима гитара и од знаењето рокенрол стихови.
 • 1999 - East 17 се отпуштени од издавачката компанија откако последниот албум им се продал во помалку од 20.000 копии.
 • 1971 - Умира пејачот и трубач Louis Armstrong. We Have All The Time In The World
 • 1976 - Роден е раперот Curtis Jackson, попознат како 50 Cent. PIMP
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје