Музички времеплов


 • 2001 - На 61 година умира американската соул пејачка Betty Everett. Најпозната е по хитот од 1964 година 'The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss').
 • 2001 - UK No.1 Five 'Let's Dance'
 • 1988 - Hound Dog' на Elvis Presley е прогласена за највртена песна на сите времиња на американските џубокси.
 • 1978 - UK No.1 Commodores 'Three Times A Lady'
 • 1972 - Chicago започнуваат 5-неделен престој на првото место на американската албумска листа со 'Chicago V'.
 • 1967 - USА No.1 Beatles 'All You Need Is Love'
 • 1940 - Роден е текстописецот Roger Cook, бил член на Blue Mink, (1970 UK No.3 'Melting Pot'), а бил автор на над 80 топ 30 хиотви, меѓу кои и ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’, ‘Long Cool Woman In A Black Dress’, ‘You’ve Got Your Troubles’ и ‘I’d Like To Teach The World To Sing’.
 • 1940 - Роден е Johnny Nash (1972 USА No.1 'I Can See Clearly Now', 1975 UK No.1 'Tears On My Pillow').
Музички времеплов
 • 2001 - На 61 година умира американската соул пејачка Betty Everett. Најпозната е по хитот од 1964 година 'The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss').
 • 1988 - Hound Dog' на Elvis Presley е прогласена за највртена песна на сите времиња на американските џубокси.
 • 1967 - USА No.1 Beatles 'All You Need Is Love'
 • 2001 - UK No.1 Five 'Let's Dance'
 • 1978 - UK No.1 Commodores 'Three Times A Lady'
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје