Музички времеплов


 • 1999 - UK No.1 Ronan Keating 'When You Say Nothing At All' UЅА No.1 Christina Aguilera 'Genie In A Bottle'
 • 1993 - UK No.1 Freddie Mercury 'Living On My Own' (негов прв соло британски бр.1)
 • 1985 - Michael Jackson нуди поголема сума од Yoko Ono и Paul McCartney за откуп на каталогот на ATV Music Publishing. Со понудени 47,5 милиони долари тој ги добива правата на над 250 песни напишани од Lennon и McCartney.
 • 1974 - Родена е Ana Matronic, со вистинско име Ana Lynch, од Scissor Sisters.
 • 1971 - Moody Blues доаѓаат на првото место на британската албумска листа со шестиот албум 'Every Good Boy Deserves A Favour'.
 • 1965 - UЅА No.1 Sonny & Cher 'I Got You Babe'
 • 1961 - Родена е пејачката и актерка Sarah Brightman.
 • 1958 - Умира мајка му на Elvis Presley, Gladys. На погребот, Presley бил толку зашеметен што не можел да стои.
 • 1941 - Роден е David Crosby, член на The Byrds и дел од Crosby Stills Nash & Young.
Музички времеплов
 • 1941 - Роден е David Crosby, член на The Byrds и дел од Crosby Stills Nash & Young.
 • 1993 - UK No.1 Freddie Mercury 'Living On My Own' (негов прв соло британски бр.1)
 • 1965 - UЅА No.1 Sonny & Cher 'I Got You Babe'
 • 1971 - Moody Blues доаѓаат на првото место на британската албумска листа со шестиот албум 'Every Good Boy Deserves A Favour'.
 • 1999 - UK No.1 Ronan Keating 'When You Say Nothing At All' UЅА No.1 Christina Aguilera 'Genie In A Bottle'
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје