Музички времеплов


 • 2001 - Се известува дека Paul McCartney е на пат да стане првата поп ѕвезда милијардер. Неговото богатство е проценето на 725 милиони фунти и се очекува да надмине милијарда по продажбата на новите компилации со најголемите хитови на Beatles.
 • 1998 - Carl Perkins умира на 65 години откако двапати доживеал срцев удар.
 • 1997 - Madonna добива награда Златен глобус за најдобра актерка за улогата во филмот 'Евита'.
 • 1949 - Роден е пејачот и текстописец Robert Palmer. Simply Irresistable
 • 1943 - Родена е Janis Joplin. Cry Baby
 • 1939 - Роден е пејачот и текстописец Phil Everly од Everly Brothers. 'All I Have To Do Is Dream'
Музички времеплов
 • 1939 - Роден е пејачот и текстописец Phil Everly од Everly Brothers. 'All I Have To Do Is Dream'
 • 1997 - Madonna добива награда Златен глобус за најдобра актерка за улогата во филмот 'Евита'.
 • 2001 - Се известува дека Paul McCartney е на пат да стане првата поп ѕвезда милијардер. Неговото богатство е проценето на 725 милиони фунти и се очекува да надмине милијарда по продажбата на новите компилации со најголемите хитови на Beatles.
 • 1943 - Родена е Janis Joplin. Cry Baby
 • 1998 - Carl Perkins умира на 65 години откако двапати доживеал срцев удар.
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје