Мак Топ 5 18.08.2019


1
Тие очи
The Chicks
1 | 3 Недели во листата
1
2
Срце со себе
Last Expedition
1 | 2 Недели во листата
1
3
Маска од насмевка
Александар Тарабунов
2 | 3 Недели во листата
0
4
Скопје
Биба Додева
1 | 3 Недели во листата
0
5
Ти не си ти
RGB
1 | 2 Недели во листата
1
Музички времеплов
  • 1940 - Роден е текстописецот Roger Cook, бил член на Blue Mink, (1970 UK No.3 'Melting Pot'), а бил автор на над 80 топ 30 хиотви, меѓу кои и ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’, ‘Long Cool Woman In A Black Dress’, ‘You’ve Got Your Troubles’ и ‘I’d Like To Teach The World To Sing’.
  • 1988 - Hound Dog' на Elvis Presley е прогласена за највртена песна на сите времиња на американските џубокси.
  • 1967 - USА No.1 Beatles 'All You Need Is Love'
  • 1940 - Роден е Johnny Nash (1972 USА No.1 'I Can See Clearly Now', 1975 UK No.1 'Tears On My Pillow').
  • 1978 - UK No.1 Commodores 'Three Times A Lady'
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје